пятница, 22 ноября 2013 г.

Что могут рукодельницы. Нерукодельное.

Мы это сделали!
 Всего четыре рукодельницы объединились и 20 деток будут одеты в носочки и шапочки.


"Скарбничка у вигляді кумедного поросяти – символ Дня ощадності в Україні. Досить оригінально відзначили це свято у ХХХХХХХХХХХХХХХХХХ. Адже ощадність, на думку його співробітників, потрібна не тільки у фінансах. Звісно, накопичені кошти – хороший захист для родини. Але тут дивляться на це питання ширше. Вони вважають, що зберігати слід і природні ресурси, і теплі стосунки в сім’ї, і наше майбутнє – дітей.
Саме тому співробітниці організації вирішили власноруч сплести вовняні шкарпеточки і шапочки для дітлахів, які перебувають під наглядом Запорізького обласного центру профілактики й боротьби зі СНІДом.
- В’язані з вовни шкарпетки – не просто деталь одягу, – переконані жінки. – Вони мають символічне значення. Найдавніші плетені шкарпетки знайшли в Єгипті, у коптському могильнику третього-другого тисячоліть до нашої ери. А у слов’ян шкарпетки зазвичай плели бабусі. Для цього вони розпускали старі вовняні речі. Літні жінки, які пройшли голод і війну, знали, як бути ощадливими! А ще в кожну шкарпеточку вони вкладали побажання здоров’я онукам. Так і ми прагнули обдарувати малюків яскравими речами, куди вкладено тепло наших рук і душі, щоб захистити їх у холодні дні.
Протягом місяця жінки працювали над дарунками. А в День ощадності в кабінеті виконуючої обов’язки головного лікаря центру профілактики й боротьби зі СНІДом Олени Петровської передали свої вироби для ВІЛ-інфікованих дітлахів. Шкарпеточки і шапочки вийшли дуже гарними, яскравими, привабливими. А голова правління спілки ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ, до того ж, запропонувала ідею безкоштовних уроків із розвитку творчості маленьких пацієнтів центру Анти-СНІД. Крім того, майстрині пообіцяли й до Нового року теж сплести теплі вовняні подарунки ВІЛ-інфікованим дітям.
Віталіна МОСКОВЦЕВА


Комментариев нет:

Отправить комментарий